Aldenhof 2144, 6537BN, Nijmegen, +31(0)85 487 34 29 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de nieuwsbrief hebben wij de noodzaak van sturen op maatschappelijke indicatoren opgenomen. Wij bieden u ook de mogelijkheid om een goed stafbureau in te richten en zijn we ingegaan op de ontwikkelingen van Strategos.

In deze nieuwsbrief hebben we gemeld dat de bibliotheken onder druk komen te staan door stijging financiele kosten voor gemeenten. Ook hebben we een antal nieuwe kennispartners voorgesteld.

In onze nieuwsbrief van maart 2019 behandelde wij de noodzaak voor het meten van maatschappelijke waarden, onze ondersteuning van uw audit, de applicatie IKSO voor professionalisering van een goede feedbackcultuur, de training netwerkbibliothecaris en de uitbreiding van ons team door toetreding van verschillende kennispartners. 

Ondersteunend stafbureau van Strategos.
Bibliotheken kunnen niet zonder de expertise van een vakkundige stafafdeling, maar financiële keuzes maken het (bijna) onmogelijk om de expertise in eigen dienst aan te nemen / te houden. Vaak is inhuur dan de (dure) oplossing. Maar Strategos biedt een andere mogelijkheid. Nieuwsgierig? Download hier wat wij u kunnen bieden.

Grip op Publieke Waardecreatie. 
AVEUM - de alumnivereniging voor executive masters van de Universiteit Utrecht - organiseert voor haar leden de voorjaarsbijeenkomst: “Grip op Publieke Waardecreatie”. Omdat verschillende van onze adviseurs als alumni aan AVEUM verbonden zijn, zal Strategos een presentatie voor deze bijeenkomst verzorgen. De vraag welke mogelijkheden bibliotheken kunnen creëren om de eigen maatschappelijke waardepropositie te verstevigen zal hierbij centraal staan en verkend worden door professionals, docenten en promovendi. Ook hier(door) faciliteert Strategos een uitwisseling tussen praktijkervaringen en state-of-the-art kennis. 

Sioo en Strategos: Partners in het creëren van duurzaam verandervermogen. 
Sioo en Strategos hebben zich tot doel gesteld een curriculum te ontwikkelen waarbinnen actuele en urgente vraagstukken van onze sector en bibliotheken centraal komen te staan. Door deze vraagstukken te vervlechten met kennis uit de organisatie- en veranderkunde willen wij directie en management ondersteunen in het realiseren van duurzaamverandervermogen van mens en organisatie. 
Sioo, als de interuniversitaire ambachtsschool die mensen en organisaties wendbaar maakt in veranderings- en organisatieprocessen, en Strategos, als de kennispartner voor bibliotheken, nemen hierdoor het initiatief om onze sector binnen de grenzen van de organisatie- en veranderkunde te halen. Wilt u meedenken over de inhoud en opzet van het curriculum, of wilt u uw veranderopgave met ons delen? Mail uw ideeën, ervaringen, visie en ervaringen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.